Parodos laikas: 2017 02 03 - 2017 03 03

Vieta: Galerija "Meno parkas" (Rotušės a. 27, Kaunas)

 

Vasario 3 d. (ketvirtadienis) 18 val. galerijos "Meno parkas" (Rotušės a. 27, Kaunas) antrojo aukšto ekspozicinėje erdvėje vyks Aušros Vaitkūnienės personalinės parodos "Gamtos gurmano kabinetas" atidarymas. Kviečiame!

 

GAMTOS GURMANO KABINETAS

Kas yra miškas?  Atrodo, keistas klausimas. Juk mišką žino visi. Tikriausiai pasakysite, kad tai plotas, kur auga daug medžių. Tačiau, jeigu medžių auga daug, bet jie toli vienas nuo kito, tai dar ne miškas, o retmė. Jeigu medžių daug, bet jie užima nedidelį plotą, tai irgi ne miškas, o giraitė.

Kas yra paroda? Žiūrovai jau įpratę, kad tai galerijos sienos, nukabinėtos ar instaliuotos meno kūriniais. Jei kūrinių daug ir jie nesukuria įtaigos, tai dar ne paroda. Jei kūrinių daug, bet jie tik imituoja pasaulį, neužmegzdami ryšio su žiūrovu, tai taip pat ne paroda.

Čia yra ne paroda, o kūrinių, daiktų ir t.t.  kabinetas, talpinantis mano pastebėjimus, mintis ir jausmus apie gamtą ir pasaulį. Kabinetas, tapęs atviru žiūrovams, perkeltas iš mano dirbtuvės ir namų, kad būtų galima bendrauti, kalbėtis ir juokauti. Ir jei tokiu būdu atsiras naujų įžvalgų, idėjų ar minčių, tai šis kabinetas galės tapti paroda.

Galerijos erdvėje reikėtų ieškoti paradoksalių sugretinimų, pateiktų tekstų turinyje  ir vaizdiniuose. Čia nestokojama žinomų citatų iš meno istorijos, tačiau jos pateikiamos su tam tikra bravūra, kuri įgalina nusišypsoti. Kabinete kuriamas erdvėlaikis nėra orientuotas į vieną prasmės centrą, bet nėra ir chaotiškas. Nuo mokslinės poetinės sintezės iki informatyvaus magiškojo realizmo naivumo, jausmų analizės iki utopinių vizijų - tai bandymas žiūrovui primesti sprendimus, kuriuos jis intelektualiai suvoktų kaip nebūtinus ir atrastų savo įžvalgas ir vizijas.

Aušra Vaitkūnienė

KRAUNASI ...