Parodos laikas: 2017 09 01 - 2017 09 30

Vieta: Galerija "Meno parkas" (Rotušės a. 27, Kaunas)

 

Rugsėjo 1 d. (penktadienį) 18 val. galerijos "Meno parkas" trečiojo aukšto ekspozicinėje erdvėje vyks menininkės Stacie McCormick parodos "Beieškant tapybos" atidarymas. Stacie McCormick (g.1962) fotografė, tapytoja, poetė ir videomenininkė, gyvenanti ir kurianti Londone (UK). 

Videofilmų ir nuotraukų rinkinys “Beieškant tapybos” atspindi McCormick susidomėjimo lauką ir matymo būdą. “Fotografija man yra eskizų sąsiuvinis, tyrimo būdas, taip pat, mano, tapytojos, praktikos atspindys.”

McCormick tapydama pastebi nematytus dalykus: gesto, leidžiančio materijai „tapti“ atsiskleidimą, taip pat uždengimą, sluoksniavimą kiekviename kūrybos etape. Naudodama įvairią techniką – nuo Indijos tušo, akrilo, aliejinių pastelių ir stipriai blizgaus latekso, McCormick nuolatos įvertina akimirką, kai kūrinys gali gimti ir tapti „kitu“ menininko atžvilgiu. Neleisdama vienam elementui užgožti drobės, McCormick tęsia darbą kaupdamasi trapiam tapsmo balansui netikėtą akimirką. 

„Beieškant tapybos“ yra paroda atsleidžianti McCormick kūrybos procesą. Kai netapo, Stacie nuolat stebi sluoksniuotas, atsitiktines sankaupas, netikėtus sugretinimus staiga išnyrančius prieš ją lyg jau sukurtas darbas. Fotografuodama autorė seka panašiu procesu, kaip tapydama... su tais pačiais žavėjimosi objektais: laiko ir žmogaus intervencijos ženklais, erozijos ir sluoksniavimosi, atsitiktinumo didybės. Netikėtai nutikęs elementų derinys nustebina simetrija, išbaigtumu, nepastebėtu grožiu, neakivaizdumu. Nykimas, griuvėsiai, irimas tampa susidomėjimo objektu. Troškimas būti nustebintai motyvuoja tapybos ir fotografijos procesus, skelbdamas atsitiktinumą, įperšantis netikėtumą, nepramintą taką, kaip dominantę. Eksponuojami du videokūriniai yra meditacija apie patyrimo sulėtinimą, leidžiantį patirti didingumą miesto kasdienybėje. 
Paprastas asmens judėjimas miesto peizažu sukuria kinematografiją, naratyvą, paslaptingumą ir grožį. 

 

Paroda yra galerijos "Meno parkas" tarptautinio tęstinio kultūrinių mainų projekto "Meno linija" dalis.

Parodą iš dalies finansuoja Lietuvos kultūros taryba, Lietuvos Respublikos kultūros ministerija ir Kauno miesto savivaldybės programa "Iniciatyvos Kaunui".

KRAUNASI ...